Andere invloeden

Hoe kunnen innerlijke impulsen ervoor zorgen dat iemand, ik in dit geval, van zijn natuurlijke bron verwijderd raakt?

Soms is het ogenschijnlijk subtiel en zijn het kleine gedachten of kwetsbaarheden die ervoor zorgen dat iemand van zijn eigen bron verwijderd raakt en meegaat met een impuls uit een andere, kunstmatige bron. Bijvoorbeeld de gedachte “oh, ik moet er wel voor zorgen dat ik binnenkort een oplossing heb voor mijn financiële situatie”. De actie volgt en ik kijk bij een gevestigd architecten bureau. Ik bekijk een video en ik merk dat het me niet inspireert of dat ik wel een aantal aanmerkingen op heb. “zo moet het toch niet, en ik raak overtuigd van mezelf”. Denkende dat ik op een goed spoor zit en een alternatief heb.

Ik weet ook wat over dit onderwerp en binnen mum van tijd heb ik een ander beeld verzameld dat ogenschijnlijk en voor een gedeelte ook op ware ervaringen berust, maar niet in het moment is. Het verhaal komt vanuit beelden uit het verleden en niet de levende ervaring van het moment. En misschien mijn eigen kwetsbaarheid van zelf niet altijd succes te hebben gehad in mijn acties en activiteiten. De frustratie die daarbij komt, zorgt voor een kwetsbaarheid in mijn systeem en waardoor er een ruimte ontstaat voor andere invloeden die misschien niet zo natuurlijk zijn.

Niemand is perfect, en ik ook zeker niet. Zo hebben we denk ik allemaal kwetsbaarheden. En het is behulpzaam om die te herkennen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *